جزیره کیش نه تنها مقصدی ایدهآل برای سفر و تفریح است، بلکه یک لوکیشن بینظیر برای ساخت فیلم هم به حساب میآید. سالهای سال این جزیره مورد توجه فیلمسازان و کارگردانان بوده و محبوبیت آن در این زمینه روز به روز هم در حال افزایش است. کیش دنیایی جدید پیش روی مسافران میگذارد؛ گویا این جزیره تکهای از بهشت است. سواحل بینظیر و جذابش، طبیعت بکر و دلربایش، تفریحات و سرگرمیهای بیاندازهاش، شهر مدرن و معماری شیک آن، همه و همه دست به دست هم دادهاند تا این جزیره نه تنها برای گردشگران بلکه برای فیلمسازان هم به یک آرمانشهر بدل شود. در این مقاله از «کیش تفریحات» ما قصد داریم تا نگاهی کوتاه به معروف ترین فیلم های ساخته در کیش بیندازیم.
فیلمهای بسیاری در طول این سالیان، در سالهای اوج سینمای ایران در جزیرهی کیش ساخته شدهاند، اما شما چه تعداد از این فیلمها را دیدهاید؟ تعداد فیلم های ساخته شده در کیش از آنچه که فکر کنید بسیار بیشتر است ولی ما در این مقاله قصد داریم تا تعدادی از معروفترین آنها را به شما معرفی کنیم.
به علاوه، فراموش نکنید که تخفیف تفریحاتی که در این مقاله از آنها نام میبریم، در وبسایت ما موجود است. زیرا ما اعتقاد داریم که:
تفریحات کیش با تخفیف بیشتر کیف میده!
چرا کیش اینقدر برای فیلمسازی محبوب شده است؟
جزیره کیش از قدیم الایام محبوب و معروف بود. حتی قبل از انقلاب اسلامی هم این جزیره، مکانی توریستی بود و مقصد بسیاری از گردشگران ایرانی و حتی خارجی به حساب میآمد. بعد از انقلاب هم همین روند ادامه پیدا کرد و سرانجام از زمانی که تبدیل به یک منطقهی آزاد تجاری و اقتصادی شد، به اوج خود رسید. از آن زمان این جزیره نه تنها در داخل ایران، بلکه در سرتاسر خاورمیانه هم به قول معروف اسم در کرد و حسابی شهرت یافت.
از طرف دیگر، همزمان با همین رشد اقتصادی در جزیره کیش، شکوفایی صنعت سینما و فیلمسازی در ایران هم آغاز شد. از همان زمان، یعنی دهههای هفتاد و هشتاد، توجه بسیاری از فیلمسازان به سمت این جزیره جلب شد. هر چقدر که کیش روز به روز پیشرفت میکرد و توسعه مییافت، محبوبیت آن هم میان عناصر برتر فیلمسازی، بیشتر میشد. سرانجام، این محبوبیت به ساخت صدها فیلم و سریال و برنامه تلویزیونی و موزیک ویدیو در کیش، منجر شد. امروز تعداد فیلم های ساخته شده در کیش آنقدر زیاد است که شاید شمارش از دستمان در رفته باشد.
اما ساخت فیلم در کیش یک بازی دوسر سود است. لوکیشنهای بینظیر، مناطق بکر جغرافیایی، زیباییهای بصری متعدد، معماری و فضای متفاوت، از همه مهمتر آبی نیلگون خلیج فارس، باعث شده که فیلمسازان ترجیح بدهند برای ساخت فیلم خود جزیرهی کیش را برگزینند. در این سالها دو دسته فیلمساز به این جزیره جذب شدهاند، دستهی اول فیلمسازانی که قصد داشتند فیلمهای پخته و پر محتوا در کیش بسازند، دستهی دوم کسانی بودند که ساخت فیلم کمدی را ترجیح میدادند. اما به هر حال هر دو توانستند فیلمهای خوب و فاخری را به جامعهی ایرانی تحویل دهند.
در ادامه به بررسی آثاری چند از این فیلمسازان خواهیم پرداخت.
فیلم کلوپ همسران؛ خاطرهای از کیش و علی انصاریان
فیلم همسران از آن دسته فیلم های کمدی است که بخشی از داستان آن تماما در جزیره کیش میگذرد. مهمتر از آن، این فیلم یکی از آخرین آثار زنده یاد علی انصاریان نیز هست که با بازی خوش رنگ و لعابش، جلوهای دیگر به این فیلم بخشیده و مخاطب را حسابی به آن جذب کرده. تصاویری که پیشتر از علی انصاریان در جزیره به همراه مادرشان هنگام تجربهی پاراسل کیش دیدیم، باعث میشود بیشتر به یادشان بیفتیم. خلاصه که به جرئت میتوان گفت، از محبوبترین فیلم های ساخته شده در کیش، همین فیلم «کلوپ همسران» میباشد.
در این کمدی خانوادگی، بازیگران و ستارگانی پرطرفدار همچون: علی انصاریان، محمد رضا شریفی نیا، میترا حجار، گوهر خیر اندیش، محمد رضا هدایتی، بیژن بینفشه خواه و شقایق فراهانی ایفای نقش کردهاند. خود پیداست که انتظارها از این فیلم، با توجه به کادر بازیگران، بسیار بالا خواهد بود. به علاوه، کارگردانی و تهیهکنندگی این فیلم را «مهدی صباغ زاده» بر عهده داشته است. هرچند که فیلمنامهی این فیلم کمدی ایراداتی هم دارد، اما با این حال از آثار محبوب سینمای ایران به شمار میرود.
داستان این فیلم از این قرار است که سه مرد ثروتمند ولی به قول معروف زن ذلیل (که البته استفاده از این اصطلاح چندان درست نیست) برای فرار از دست همسران خود، همراه با یک خوانندهی زیر زمینی، به جزیره کیش پناه میبرند. اما در این راه با ماجراها و اتفاقاتی رو به رو میشوند که اصلا انتظارش را ندارند. بخشهای بسیاری از این فیلم، در جزیره دوست داشتنی کیش فیلمبردای شده است، بهترین و لوکسترین مناطق کیشبه خوبی در این فیلم نشان داده شدهاند؛ به علاوه، تعدادی از لوکیشنهای فیلم، در بهترین هتل های کیش هم جریان دارد.
طلاق به سبک ایرانی؛ یک کمدی دهه هشتادی در کیش
این فیلم هم از دیگر کمدیهای دهه هشتادی است که داستان آن در جزیره کیش جریان دارد. دههی هشتاد زمانی بود که این جزیره و لوکیشنهای بینظیر آن، بیش از پیش مورد توجه فیلمسازان کمدی قرار گرفت. از آن زمان به بعد، بیشتر فیلم های ساخته شده در کیش، به سمت و سوی ژانر کمدی پیش رفتند، فیلم طلاق به سبک ایرانی هم یک از همین فیلمهای کمدی و عاشقانه است.
این فیلم در ابتدا قرار نبود برای سینما ساخته شود، به همین دلیل خبری از ستارههای بزرگ سینما در آن نیست. از بازیگران این فیلم میتوان به حامد کمیلی، تینا آخوند تبار، احمد پور مخبر، رابعه اسکویی، امیر نوری، مهران رجبی، عباس محبوب و سوسن پرور اشاره کرد. با توجه به دست اندر کاران، به خوبی میتوان حدس زد که این کمدی چیست و محتوای آن چه خواهد بود.
داستان از این قرار است که زوجی در آستانهی طلاق، ناگهان برندهی یک دستگاه آپارتمان در جزیره کیش میشوند. در همین میان، هر دو مجبور میشوند برای دریافت جایزه به صورت رسمی، به کیش سفر کنند. این ماجرا باعث میشود که این زوج مجددا نسبت به هم علاقهمند شده و دست از تصمیم خود برداشته و از طلاق منصرف شوند. از ایرادات این فیلم این است که جای خالی لوکیشنهای عاشقانه و رمانتیک جزیره، به طور مثال کشتی یونانی کیش، به شدت در آن حس میشود.
فیلم دشمن زن؛ یک فیلم کمدی با تصاویری محدود از کیش!
عنوان این بخش شاید کمی برایتان عجیب باشد، اما حقیقت همین است. این فیلم، از فیلم های ساخته شده در کیش است، اما فقط چند نمای محدود و کلیشهای این جزیره به مخاطب نشان داده شده است. تصاویری از کیش! به طوری که شاید در ذوق مخاطب زده و انتظارات او را حسابی برانگیخته کند، زیرا در این بخش میشد کار بیشتری انجام داد.
فیلم دشمن زن از جدیدترین کمدیهایی است که بعد از دههی هشتاد در جزیره کیش ساخته شد. به عدهی بسیاری از بینندگان، این فیلم اقتباسی است از فیلمهای فارسی پیش از انقلاب، به نام «میهمان». در این فیلم ستارگانی همچون سام درخشانی، گوهر خیر اندیش و الناز حبیبی به ایفای نقش پرداختهاند و البته کارگردانی آن را هم کریم امینی بر عهده داشته است.
در بخشی از این فیلم، سفر سه شخصیت اصلی نامبرده را به کیش شاهد خواهیم بود. هر چند که این تصاویر از کیش بسیار محدود هستند، اما باز هم یاد و خاطرهی کیش را برای ما زنده میکنند. به طور مثال سواحل کیش به خوبی در همان چند بخش محدود به نمایش درآمدهاند و برخلاف انتظارمان، بخشهایی از تفریحات آبی کیش هم در این فیلم موجود است.
فیلم پرتقال خونی؛ فیلمی پخته و عاشقانه در کیش
هرچند که کیش از دههی هشتاد به بعد، بیشتر برای فیلمهای کمدی مورد توجه قرار گرفته، اما در میان فیلم های ساخته شده در کیش، آثار متفاوتی هم وجود دارد. یکی از همین آثار متفاوت، فیلم پرتقال خونی است. این فیلم، در زمرهی فیلمها عاشقانه و البته اجتماعی قرار میگیرد. به علاوه نسبت به سایر فیلمهای کمدی ساخته شده در این جزیره، بسیار پختهتر است.
داستان فیلم، اقتباسی است از برترین رمانهای دههی هشتاد. رمانهای عاشقانهای که شاید در اکثر آنها، یک مثلث عشقی بین سه نفر جریان دارد. پرتقال خونی هم همین است، منتها مثلث آن بین سه ستارهی معروف سینما، یعنی حامد بهداد، نیوشا ضیغمی و فریبرز عرب نیا، در جریان است. داستان فیلم از این قرار است که ترمه، برای اینکه کمی با خودش خلوت کند و عنان زندگی را دوباره از از سر بگیرد، به تنهایی عازم جزیره کیش میشود. اما سیاوش، خواستگار پر و پا قرصی او، هیچ جا تنهایش نمیگذارد و پشت سرش روانهی کیش میشود.
از نکات متفاوت این فیلم، این است که برخلاف ساختههای پیشین، خبری از زرق و برق و مسافران مرفه و ثروتمند نیست. تک تک شخصیتهای فیلم از مردم عادی هستند و از دل همانها برآمدهاند. این مسئله باعث شده که مخاطب بیشتر با فیلم ارتباط برقرار کند. گذشته از آن، لوکیشنهای بینظیر کیش در این فیلم حسابی به چشم میخورند و سازندهی فیلم، با هوشمندی بهترین استفاده را از آنها برده است. مثلا قدم زدن در ساحل مرجان کیش، یا وقت گذراندن عاشق و معشوق در بهترین رستوران های کیش، مخاطب را حسابی جذب کرده و او را با جزیره آشنا میکند.
بر باد رفته؛ داستانی عمیق و نه چندان خوش در کیش
این فیلم را خوب به یاد دارم، فیلم متفاوتی بود که با بیشتر ساختههای زمان خودش فرق میکرد، به علاوه مدت زمان آن هم بسیار طولانی بود. فیلم بر باد رفته شاید نامش کمی شما را به یاد شاهکار هالیوودی همنامش بیندازد، اما از زمین تا آسمان با آن متفاوت است. به گرد پای آن نمیرسد ولی در سینمای ایران برای خودش اثر فاخری محسوب میشد. این فیلم از معدود فیلم های ساخته شده در کیش با ژانر درام است که در دههی هشتاد شاهدش بودیم.
ستارگان چیره دستی به کارگردانی صدرا عبدالهی در این فیلم به ایفای نقش پرداختهاند، از جمله نیکی کریمی و محمد رضا فروتن. بر خلاف اکثر فیلمهای دیگر که معمولا داستان فیلم حول سفر به کیش شکل میگیرد، این فیلم داستان کسانی را روایت میکند که کلا ساکن این جزیره هستند و در آن زندگی میکنند.
داستان این فیلم، زندگی زوجی را روایت میکند که بخاطر زندگی سختی که در گذشته و در جزیره کیش داشتهاند، چندان دل خوشی از هم و از جزیره ندارند. این فیلم درام حول زندگی این زوج میگردد و مشکلات روزمرهی آنها روایت میکند. این فیلم یک روایت خطی آرام و پیوسته دارد که میتواند حسابی مخاطب را به خود جذب کرده و حداقل برای چند ساعتی او را از جریان تکراری هر روزه، دور کند.
از لوکیشنهای بینظیر جزیره که در این فیلم شاهدش هستیم، میتوان شهر زیرزمینی کاریز و البته پارک دلفین کیش، اشاره کرد.
سخن پایانی در باب فیلم های ساخته شده در کیش
جزیره کیش نه تنها مقصدی بینظیر و بکر برای گردش و تفریح و مسافرت به حساب میآید، بلکه از سالها پیش، حسابی مورد توجه فیلمسازان هم قرار گرفته است. در یک کلام میتوان گفت که کیش، با هر جایی که فکر کنید تفاوت دارد؛ اصلا کل ایران یک طرف، این جزیرهی دوست داشتنی هم به یک طرف دیگر. طبیعت بکر، معماری متفاوت و سواحل زیبا و لوکیشنهای بسیار ایدهآل برای ساخت فیلم، باعث شده تا فیلمسازان همیشه نگاهی متفاوت به این جزیره داشته باشند.
در این مقاله از «کیش تفریحات» ما به عنوان یک راهنمای سفر به کیش، معروفترین و محبوبترین فیلم های ساخته شده در کیش را به شما معرفی کردیم. هرچند که تعداد فیلمهایی که در این جزیره ساخته شدهاند، غیرقابل شمارش است.
به عنوان کلام آخر، فراموش نکنید که میتوانید با مراجعه به سایت ما، از قیمت تفریحات کیش آگاه شوید و مهمتر از آن، نسبت به خرید تخفیف تفریحات کیش اقدام کنید. زیرا که ما اعتقاد داریم تفریحات کیش با تخفیف بیشتر کیف میده!